浙江省宁波市海曙区2020-2021年三年初中学业水平模拟考试英语试题分类汇编:阅读理解

来源:导游资格 发布时间:2021-05-10 点击:

 浙江省宁波市海曙区 2019-2021 年三年初中学业水平模拟考试英语试题分类汇编 阅读理解 2021 年浙江省宁波市海曙区中考一模英语试题 二、阅读理解(本题有 15 小题,每小题 2 分,共计 30 分)

 阅读下面材料,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

 (A)

 16. We can go to Sunset Island Tourist Information Center at ________________. A. 8:00 on Saturday

  B. 11:00 on Monday C. 19:00 on Tuesday

 D. 14:00 on Sunday 17. We can _______________ at Rose town Reserve. A. have a boat trip

  B. swim in the water

 C. enjoy free drinks

 D. get close to wild animals 18. We can probably read the passage from a ______________. A. travel guide

 B. TV report

  C. postcard

 D. novel (B) Chicken Beat Betty was the tallest kid at school. But the kids in her class made up silly chants (调侃) to her. They were always chanting,

 “Betty, Betty, long as spaghetti!” Ella, Betty’s classmate, was a cool kid. She could play the guitar really well. Wherever Ella went, other cool kids followed her. Ella didn’t really like it when the kids chanted to Betty. But she

 never told them to stop because she liked being one of the “Cool Kids”. One weekend, Ella went to see her grandfather. Ella saw one chicken in a comer. It was weaker than the others and it didn’t have many feathers. She asked her grandfather what was wrong. Her grandfather told Ella that if one chicken was different, the others would keep pecking (琢)it until it died. On hearing that, Ella picked up the chicken. She could feel its heart beating so fast in its little body. She took it home without thinking twice. The next day Ella saw Betty sitting by herself. “I’m going to talk to Betty. ” she said. “Spaghetti?” a kid said. “Why her?” Ella didn’t answer but came to Betty. “You can play the drums and I can play the guitar,” Ella said. We should start a band. “Sounds great!” said Betty. “What should we name it?” “Chicken Beat,” said Ella. Later, Chicken Beat was such a fantastic band that it won every competition. No one made up silly chants anymore. At the same time, Ella’s chicken grew into a beautiful hen, with long legs and soft feathers. She called it Betty as well. 19. Why didn’t Ella stop others chanting to Betty at first? A. Because Ella wanted to be cool.

  B. Because Ella made up the chant. C. Because Betty hoped to be famous.

  D. Because Betty liked eating Spaghetti. 20. The underlined sentence “Why her?” is short for _____________? A. “Why is Betty called spaghetti?”

  B. “Why can Betty play the drums?” C. “Why are you going to talk to Betty?”

  D.

 “Why do you start a band with Betty?” 21. The correct order of the following events is_______________. ① Ella started a band.

 ② Ella kept the chicken.

 ③ Kids laughed at Betty. ④No one chanted anymore.

 ⑤Ella visited her grandfather. A. ③② ⑤① ④

  B.③⑤②①④

  C. ③⑤②④①

 D.⑤③②①④

 22. According to the story,what does “Chicken Beat” want to tell us? A. Don’t be too hard on yourself.

  B. Take good care of animals. C. Make the chicken’s heart beat fast.

  D. Learn to care for the weak. (C)

 23. How much do you probably pay for an area of 8,000 square meters on the moon? A. $12.

 B.

 $27.50.

 C.

 $55.

 D.

 $20,000. 24. Who may pay for someone to stand in line? A. Those who are rich and patient.

  B. Those who want to save time for fun time. C. Those who care about poor people .

  D. Those who can make a reservation online. 25. Which word could be put in the blank of the title? A. Crazy

 B.

 Perfect

 C.

 Famous

 D.

 Expensive 26. Who could most be interested in this article?

 A. The famous players.

  B. The brave astronauts. C. Pet owners with great love.

  D.

 Customers with special needs. (D) Most of your textbooks are single-use. After graduating, old textbooks are thrown away, which is a big waste of money and paper. Many countries already reuse their textbooks. In the US, book companies will come to schools and buy used books. They then resell them to new students the following year at a lower price. A high school textbook in the US can have up to eight owners before it is no longer in a good enough condition to be used, according to Xinhua. The book can then be recycled. In China, according to the National Press and Publication Administration, students across the country buy 2.8 billion new textbooks every year. If the students of the following year could reuse these textbooks, it would save over 20 billion yuan each year. That’s enough money to build 40,000 primary schools, China Daily noted. Primary and junior high school students in several Chinese cities are reusing music, arts, science and IT textbooks. That’s because students don5t have to take down many notes in their textbooks for these subjects, which makes them suitable for reusing. However, these books only account for a tiny part of the total number of textbooks. As there is no good way for redistributing (再分配)second-hand textbooks, most textbooks still end up as waste,the Paper reported.

 Changes in curricula (课程)also make it hard to reuse textbooks. ‘Tm among the first group of students to take classes after the recent curricular reform (改革),so I have to buy new textbooks that previous (之前的)students didn’t use,” Sun Run, a high school student from Hangzhou. Though China has met difficulties on the way to reusing textbooks, the government need to do something to push the second-hand textbook business in the schools. We should go ahead with the project for the future development. 27. How do book companies in the US help students reuse textbooks?

 A. They make new books.

 B. They repair used books. C. They carry them to rubbish station.

 D. They buy used books and then sell them. 28. How does the writer show the importance of reusing textbooks in Para. 3? A. By using numbers.

  B. By giving examples. C. By asking questions.

 D. By telling stories. 29. What do the underlined words in Para. 5 refer to? A. All the reused textbooks.

  B. All the new textbooks. C. The second-hand textbooks.

 D. Music, arts, science and IT textbooks. 30. What can we infer (推测)from the above passage? A. China did better in reusing old textbooks than the US. B. Throwing old textbooks is a waste of money and paper. C. It seems that China makes a little progress in reusing old textbooks. D. Sun Run has already reused the textbooks because of the recent curricula. 答案:

 16. B 17. D 18.A 19. A 20. C 21. B 22. D 23. C 24. B 25. A 26. D 27. D 28. A 29. D 30. C

 2020 年浙江省宁波市海曙区 初中学业水平模拟考试英语试题 二、阅读理解

 阅读下面材料,从每题所给的 A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。

 (A )

 DANFIELD SCHOOL NOTICEBOARD Saving Water Week

 14-18 May

 Enter the Danfield School student competition By designing a poster that encourages everyone to save water. Two prizes will be given for each Year level — Prep to Year 6. Judging for prizes will be based on ·ideas for saving water ·exciting use of color ·good design. Entrance fee is $1. Collect your paper from your teacher. Completed posters to the Office by 10 May. Pasters must be on whites A3 or A4 paper. All entries displayed in the libaray from 1-16 May. Winners announced at Assembly on 18 May in the Gym. Winning posters shown in the Town Hall from 21-25 May. Prizes include caps, drink bottles and books.

 21. The Saving Water Week is in ______. A. January B. March C. Маy D. August 22. The school notice introduces all information EXCEPT the ______. A. entrance fee B. winner prizes C. poster size D. poster pages 23. Dot points (独立点) have been used in this text to show ______. A. who can enter the competition B. how winning posters will be chosen C. what the next competition will be D. where the posters will be shown 【答案】21. C

 22. D

 23. B

 (B )

 Music plays an important role in life. Some people might like to listen to music while studying. What kind of music is your favorite? What kind of music could be helpful? An experiment done with British workers found that listening to classical music at work can improve one"s efficiency (效率) by 15 percent. A previous survey of 2,000 British workers found that half of them usually listen to music on the job. Some of their bosses encourage them to do so, while others are against it, believing it hurts work performance. British psychologist (心理家) Becky Spelman did an experiment to find out if background music hurts or improves efficiency. In the experiment, four office workers were asked to copy two 600-word sets of song lyrics. The group worked on the first set with no music playing and worked on the second set with classical music playing in the background. It took them an average (平均) time of 20 minutes and 59 seconds to finish the first set. The average time for the second set was 17 minutes and 42 seconds. The difference was three minutes and 17 seconds, or 15 percent. Classical music can work as a kind of white noise, according to Spelman. White noise is a mixture of sounds with different frequencies (频率). It can help people stay focused (精力集中的). In fact, as long as the music has a regular beat, it can help us slow our heart rate and stay calm. This makes it easier for us to focus on what we"re doing, Spelman said. 24. How many British workers in the survey like listening to music on the job? A. 59. B. 2000. C. 1000. D. 600. 25. What did Becky Spelman"s experiment find out? A. Pop music is more helpful than classical music. B. Classical music could improve efficiency on the job. C. Background music has no effect on the working team. D. There is no difference between two teams in the experiment. 26. According to the passage, what kind of music can help people stay calm? A. The music which has a regular beat. B. The music which is loud and noisy. C. The music which has the same beat. D. The music which is cheerful and soulful.

 27. What is the overall tone of this passage? A. Upset and personal. B. Personal and scientific. C. Informative but silly. D. Scientific and informative. 【答案】24. C

 25. B

 26. A

 27. D (C )

  How will people travel in the future? Hollywood movies have considered about a future of flying c...

推荐访问:浙江省 宁波 汇编
上一篇:2021年部编人教版五年级道德与法治下册期中考试题及参考答案
下一篇:幼儿园角色游戏设计与实施修改

Copyright @ 2013 - 2018 优秀啊教育网 All Rights Reserved

优秀啊教育网 版权所有